A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти виконавчого комітету
Нетішинської міської ради

Про захворювання дітей в м.Нетішин, які відвідували ДНЗ №6 комбінованого типу "Райдуга"

Дата: 08.10.2018 11:24
Кількість переглядів: 17

Інформуємо, що станом  08.10.2018 року до інфекційного відділення комунального закладу Нетішинської міської ради «Спеціалізована медико-санітарна частина м. Нетішина» госпіталізовано  30 дітей віком 3-6 років, та 6 працівників закладу, а також 19-річний чоловік, який контактував з працівниками дошкільного закладу. Всі діти є вихованцями дошкільного навчального закладу (ясел-садка) комбінованого типу) № 6 «Райдуга» м. Нетішин Хмельницької області (групи: №№ 3,7,8,9,10,12).

 Основні клінічні прояви: підвищення температури до 38С-40С, нудота, блювота, пронос, загальна слабкість, болі в животі (наявність симптомів гострої кишкової інфекції).

Для встановлення джерела збудника інфекції, механізмів та шляхів передачі, а також для локалізації спалаху кишкових інфекцій фахівцями ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» проведено епідеміологічне розслідування та комплекс протиепідемічних заходів. В приміщеннях дошкільного закладу проведена заключна дезінфекція. З метою виявлення носіїв проведено раптове обстеження 6 працівників харчоблоку, 11 вихователів та помічників вихователів груп та 1 працівника пральні на наявність збудників патогенного стафілококу та патогенних кишкових інфекцій. Встановлено медичне спостереження за контактними дітьми та дорослими. З працівниками проведено бесіди щодо профілактики кишкових інфекцій.
   Під час проведення епідеміологічного розслідування 05.10.2018 року вірусологічною лабораторією ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» досліджено на наявність антигену ротавірусу пробу питної водопровідної води з харчоблоку та 8 проб випорожнень від захворівших дітей (антиген ротавірусу не виявлений).

Результати бактеріологічних досліджень проб харчових продуктів, проб питної води та змивів з об’єктів навколишнього середовища дошкільного закладу, відібраних з метою виявлення патогенної мікрофлори (в т.ч. наявність сальмонел), будуть отримані 8-9 жовтня поточного року.

На виконання рішення Головного державного інспектора Хмельницької області Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 05.10.2018 року №10, протокольного рішення Нетішинської міської комісії з питань ТЕБ і НС від 05 жовтня 2018 року (протокол №6), видано наказ управління освіти № 232 від 08.2018 року « Про тимчасове призупинення освітнього процесу в дошкільному навчальному закладі (яслах-садках) комбінованого типу №6 «Райдуга».


« повернутися

Вхід для адміністратора