A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти виконавчого комітету
Нетішинської міської ради

Поступово відновлюють роботи заклади дошкільної освіти міста Нетішина в умовах адаптивного карантину.

Дата: 24.07.2020 13:41
Кількість переглядів: 16

   Після маи?же 5-ти місяців вимушеного карантину через COVID-19 відновлюють роботу заклади дошкільноі? освіти.  23 липня, відчинили своі? двері ДНЗ №2 «Казка», №3 «Дзвіночок» та №5 «Теремок».  На наступному тижні відновлять роботу всі інша ЗДО міста.  



   Роботу дитячих садків організували з дотриманням рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України. Напередодні працівники дошкільних навчальних закладів пройшли ІФА-тестування. За кошти міського бюджету адміністраціями закладів закуплені безконтактні термометри, засоби індивідуального захисту, антисептики та одноразові рушники. 
    До закладів не впускатимуть дітей та працівників із температурою вище 37,2°C – при вході до закладу вони будуть проходити температурний скринінг. Також дітям вимірюватимуть температуру протягом дня – щонайменше раз на 4 години. Дезінфекція поверхонь здійснюватиметься раз на 2 години, вологе прибирання – 2 рази на день, протягом дня буде провітрюватися приміщення.  
   На вході до дитячих садків облаштована розмітка, аби батьки із дітлахами тримали безпечну дистанцію під час «передачі» дитини до закладу. Адже прийом дітей здійснюватиметься на території перед входом в садок. Окрім того, відповідно до рекомендацій МОЗ України створено максимальну дистанцію в групі та під час харчування, зокрема, за столом сидітиме лише одна дитина, ліжечка та шафи малеча використовуватиме згідно рекомендованої дистанції. На підлозі – жодних килимів, в групі – м’яких іграшок, також заборонено приносити іграшки з дому. Біля рукомийників – однаразові рушники. Антисептичні засоби та ємності для утилізації масок – вгорі, аби діти не дістали. Надаватиметься пріоритет іграм на свіжому повітрі, обмежаться заняття, що потребують фізичного контакту або додаткового інвентарю та розроблено графік прогулянок таким чином, щоб не допустити змішування груп. Все, як раніше, тільки без обіймів та будь-яких контактних ігор. Наступного тижня планують відкрити й інші дитячі садки нашого міста.  



« повернутися

Вхід для адміністратора