A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти виконавчого комітету
Нетішинської міської ради

Імунізація рятує мільйони життів.

Дата: 20.10.2022 09:46
Кількість переглядів: 11

Вакцинація отримала широке визнання як один з найдієвіших та витратоефективних засобів у сфері охорони здоров’я. Вакцини від мікроорганізмів, що спричинюють захворювання, здатні підготувати імунітет тіла й таким чином допомогти боротись або запобігти інфекції. Побутує думка, що імунізація є менш ризикованим та простішим шляхом набуття імунітету до певної хвороби, аніж перенесення м’якшої форми самої хвороби. Вона є важливою і для дітей, і для дорослих, адже може захистити від багатьох захворювань. Імунізація не лише захищає дітей від смертельних захворювань, а й допомагає у розвитку імунної системи дитячого організму.Через широке застосування імунізації певні інфекції та хвороби були майже повністю викорінені в певних регіонах та на планеті в цілому. 



Одна з найбільш вірулентних хвороб у світі - кір. Найбільший ризик захворіти на кір, з ускладненнями аж до летального результату, загрожує маленьким дітям, які не пройшли вакцинацію.
Зараження краснухою під час вагітності може призвести до загибелі плоду або до вроджених дефектів. Вакцинація проти краснухи в дитячому віці забезпечує людині захист на все життя.
Вакцина проти гепатиту B забезпечує 95% -вий захист від зараження вірусом гепатиту B і розвитку викликаного ним хронічного захворювання і раку печінки.
Застосування комбінованих вакцин - наприклад вакцини проти коклюшу, дифтерії та правця (АКДП), дозволяє провести вакцинацію з мінімальною кількістю візитів в клініку і мінімальною кількістю ін'єкцій, тим самим знижуючи стрес для дитини.


 


« повернутися

Вхід для адміністратора