A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти виконавчого комітету
Нетішинської міської ради

Шкільні підручники

Дата: 06.09.2023 11:02
Кількість переглядів: 121

Сучасний шкільний підручник, зміст якого відповідає державним стандартам і навчальним програмам, був і залишається провідним засобом навчання, виступаючи багатофункціональним джерелом знань, засобом їх усвідомленого засвоєння на різних етапах навчання. 



Відповідно до статті 4 Закону України “Про освіту” Держава гарантує безоплатне забезпечення підручниками (у тому числі електронними), посібниками всіх здобувачів повної загальної середньої освіти та педагогічних працівників у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
Рівень забезпеченості закладів загальної середньої освіти Нетішинської міської територіальної громади підручниками, рекомендованими МОН України, станом на 06.09.2023 року становить:
1 класи- 100 %;
2 класи- 100 %;
3 класи- 100 % ;
4 класи-  83%;
5 класи – 14%;
6 класи- 65%;
7 класи- 100 %;
8 класи- 100 %;
9 класи- 100 %;
10 класи- 100 %;
11 класи - 100%.
Питання забезпечення підручниками школярів 5 та 6 класів НУШ досі залишається гострим, втім, цьогоріч ситуація краща, ніж перед початком минулого навчального року й частина підручників уже надрукована та доставлена до закладів загальної середньої освіти, а саме:
Для учнів 5-го класу – математика, пізнаємо природу;
Для учнів 6-го класу- англійська мова, досліджуємо історію та суспільство, зарубіжна література, історія України, математика, німецька мова, пізнаємо природу, польська мова, технології, українська мова, українська література, французька мова.
Про друк підручників з інших предметів міністерство веде переговори з міжнародними партнерами адже  майже 90% усіх підручників до війни друкувалися у Харкові, який — під постійними обстрілами рф. Відповідно у багатьох видавництв виникли серйозні проблеми з друком. У межах ініціативи з відновлення освітнього процесу «Школо, ми разом!» МОН продовжує шукати можливості забезпечити дітей необхідними підручниками.


Управління освіти виконавчого комітету 
Нетішинської міської ради


 


« повернутися

Вхід для адміністратора