A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти виконавчого комітету
Нетішинської міської ради

До ДП «Славутське лісове господарство» завітали вихованці Нетішинського учнівського лісництва

Дата: 16.09.2019 09:39
Кількість переглядів: 19

12 вересня на екскурсію до святая святих лісового господарства, місця, де народжуються майбутні дерева, - базового лісорозсадника ДП «Славутське лісове господарство» - завітали  в рамках  лісівничого тижня  вихованці гуртка «Юні лісівники» м.Нетішина.

 


Працівники ДП «Славутське лісове господарство»  впродовж багатьох років підтримують співпрацю з педагогами та вихованцями Нетішинського учнівського лісництва. Вихованці гуртка «Юні лісівники» комунального позашкільного освітнього закладу «Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді» по праву вважаються одними із кращих в Хмельницькій області. Тож такий візит  учнівського лісництва – не рідкість у Славутському лісгоспі. 
Лісничий Андрій Ткачук розказав дітям про історію відзначення Дня лісу, про щоденну роботу та про здобутки колективу лісництва та загалом ДП «Славутський  лісгосп». 
Потім було знайомство з першою в Україні поточно-автоматичною лінією для точного висіву насіння фірми Urbinati (Італія). Майстер лісу Голицького лісництва Наталія Білецька коротко розповіла про роботу лінії: у лісгоспі постійно впроваджуються передові методи ведення лісового господарства, максимально наближеного до природного. Щорічно вирощування сіянців здійснюється як із відкритою так і з закритою кореневою системою. Ми створили новий комплекс щодо вирощування сіянців із закритою кореневою системою. Побудовано навіс на 1700 кв. м для притінення та автоматизованого поливу.  Реалізація даного проекту дозволить щорічно вирощувати понад 500 тисяч штук стандартних сіянців основних лісо утворюючих порід. 
На всі питання вихованців з розумінням і глибоким фаховим підходом відповідала інженер лісових культур Тетяна Поєнко.
Для дітей подібні екскурсії – це справжнє свято! – розповідає керівник учнівського лісництва Аліна Біла. – Тим більше, що ми  за програмою вивчаємо структуру лісу, його особливості. Для дітей ця екскурсія стала певним практичним закріпленням знань. Вони  у захваті від побаченого. 
Працівники ДП ««Славутське лісове господарство» подарували для Нетішинського учнівського лісництва новий навчально-методичний посібник «Юні лісівники – майбутні господарі лісів Батьківщини», в основу якого покладено великий досвід і практичні напрацювання знаного в країні поліського педагога-ентузіаста Миколи Зведенюка. Книга стане нам гарним помічником  у вивченні природи нашого краю та України, а також усім, хто любить і досліджує природу рідного краю.
Відтворювати ліси – це основне завдання лісівників. І ми прагнемо, щоб люди і особливо молоде покоління знали про нашу роботу якнайбільше, тому і запрошуємо до неї долучатися всіх», – наголошує лісничий Нетішинського лісництва Андрій Ткачук. 
                                                                                                                                          Олена Матус,  директор ЦТКУМ м.Нетішина
 



« повернутися

Вхід для адміністратора