A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти виконавчого комітету
Нетішинської міської ради

Дошкільна родино, зі святом!

Дата: 27.09.2019 11:41
Кількість переглядів: 7

                                                                                                                                                     

 

                                                                                                                                                           Умій любити чужу дитину.
                                                                                                                                                            Ніколи не роби чужому те, 
                                                                                                                                                            що не хотів би, щоб робили твоєму.
                                                                                                                                                                                                 Януш Корчак

У вересні, коли вся Україна святкує Всеукраїнський День Дошкілля, хочемо згадати і про нетішинські дитячі садки та тих працівників, хто віддає своє серце і душу найменшим мешканцям нашого міста.
В  наших  закладах дошкільної освіти працюють понад 500 працівників, з них 220 педагогів, і майже всі жінки – чарівні, красиві, добрі, милі, які живуть закладом і не уявляють себе поза ним, тому  що щодня, щомиті творять свято для дітей та й для самих себе. 
Освіта нашого міста, зокрема дошкільна, завжди відкрита до інновацій.
Впродовж трьох років відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України заклад дошкільної освіти (центр розвитку дитини) «Золотий ключик» впроваджує  програму соціальної та фінансової освіти «Афлатот». Програма спрямована на розвиток самосвідомості, підприємницького духу, дбайливого поводження з ресурсами .
Другий рік поспіль в усіх закладах дошкільної освіти реалізується інноваційний проект «Впевнений старт» - програма, яка була розроблена на  створення фундаменту успішності майбутнього школяра, його безболісного входження до сучасної нової української  школи.
З січня 2019 року заклад дошкільної освіти (ЦРД) «Золотий ключик» (кер. Оксана Григорук ) включений в перелік закладів України для дослідження теми «Виховання дітей раннього віку у закладах дошкільної освіти різних типів», став базовим експериментальним майданчиком для здійснення науково-дослідницької роботи з підтеми «Особливості адаптації дітей раннього віку до закладу дошкільної освіти» .
Протягом 2018-2019 навчального року педагоги ДНЗ брали участь у різноманітних конкурсах, віртуальних виставках, демонстрували свої досягнення та ділилися досвідом на семінарах, сторінках періодичних видань. Литус Алла Петрівна, музичний керівник ДНЗ №5, стала переможцем Всеукраїнського конкурсу освітніх технологій – 2018,  матеріали Балій Тетяни Василівни, інструктора фізкультури ДНЗ №5, до конкурсу «Нестандартне фізкультурне обладнання» надруковані у всеукраїнському журналі «Дошкільне виховання» (кер. Юлія Кулеша). 
20 педагогів закладів дошкільної освіти міста стали переможцями обласної виставки педагогічних ідей та знахідок та нагороджені дипломами І,ІІ, ІІІ ступенів.
Очікуємо, що найближчим часом запроваджені зміни в дошкільній галузі не лише позитивно відіб'ються на статистичних даних, але й діти, їхні батьки та педагоги, які надають освітні послуги, відчують більшу впевненість і захищеність з боку держави.
В переддень свята – Всеукраїнського дня Дошкілля, вітаємо всіх, хто причетний до дошкільної освіти .
Щоб заслужити довіру дитини та познайомити її з великим непізнаним світом, потрібно щоденно проявляти високий професіоналізм, терпіння і мудрість. Тому працювати в дошкіллі — високе покликання і велика відповідальність. Висловлюємо вам, працівники дошкільних закладів міста, сердечну вдячність за невтомну працю, за великий талант і покликання сіяти мудрість і знання, за любов до дітей.
«Не соромтеся жити своїм життям! Дозвольте собі улюблене морозиво, усміхніться симпатичному перехожому, витрачайте час і гроші у книжковому магазині, поважайте свою роботу і тих, хто поруч із вами. Дозвольте собі мріяти про море та власний заміський будинок. Відчиніть двері новим можливостям і зачиніть їх перед тими, хто каже, що в житті не потрібно висовуватись». Нехай ці рядки Алекса Новака із « Книжка, якої немає» стане девізом вашого життя.
Зі святом!

                                                                                                                                       З повагою управління освіти 
                                                                                                                                       виконавчого комітету Нетішинської міської ради.



« повернутися

Вхід для адміністратора