A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти виконавчого комітету
Нетішинської міської ради

100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського.

Дата: 03.10.2018 21:22
Кількість переглядів: 28

      " Щоб пізнати душу дитини, її треба бачити в природі. " - Василь Сухомлинський.

   28 вересня 2018 року Нетішинське учнівське лісництво  комунального позашкільного закладу «Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді» спільно з Державним підприємством «Славутське лісове господарство» провели педагогічні читання, присвячені 100-річчю від дня народження Василя Сухомлинського.

   На захід були запрошені учнівські лісництва м. Славути та Славутського району. Модератором педагогічного читання була Катерина Федорчук, методист центру.

   Дуже важливо педагогам, щоб чарівний світ природи, краси, гармонії, гри, що оточував дітей до школи, не закрився перед дитиною класними дверима. Гуртки – важлива форма виховання підлітків. Цінність гурткової роботи полягає в тому, що кожен може протягом тривалого часу випробувати свої здібності, задатки, пробувати в конкретній справі свої схильності, знайти улюблену роботу. Без гуртків, в яких вирує допитлива думка, не можна уявити ні інтелектуального, ні емоційно-естетичного виховання. Навчання повинно приносити дітям радість - радість пізнання чогось нового і цікавого, - говорив Василь Сухомлинський.

   З вітальним словом до учасників педагогічного читання звернулись Віктор Сапожнік, директор ДП «Славутське лісове господарство» та Віталій Климчук,  лісничий Партизанського лісництва.

   Про «Історію одного життя розповіла Олена Матус, директор ЦТКУМ, презентуючи окремі епізоди із життя відомого вченого, педагога, і взагалі, людини з великої букви -  Василя Сухомлинськог

   «Щоб пізнати душу дитини, її треба бачити в природі», відомий вислів  Василя Сухомлинського. З діяльністю учнівського лісництва Центру туризму і краєзнавства учнівської молоді  познайомили юні лісівники  та їх керівник Аліна Біла. Вони  розповіли про свою роботу протягом останніх двох років.

   Василь Сухомлинський писав казки і оповідання, вони прості й зрозумілі. У своїх казках і оповіданнях автор розповідає про людей і тварин, про живу і неживу природу. Там багато чудесного і фантастичного. Події відбуваються не так, як насправді, але, разом з тим - так, як у житті. Справжньою окрасою педагогічного читання стали інсценізації творів Василя Сухомлинського:  казки «Як білка дятла врятувала», «Дівчинка і ромашка», у виконанні наймолодших вихованців гуртка «Краяни».

   Педагогічні читання стали  своєрідним діалогом вихованців учнівських лісництв Нетішина, Славути, Славутського району з видатним українським педагогом В.О.Сухомлинським.

   Працівники ДП «Славутське лісове господарство» провели для учасників зустрічі-екскурсії в місцевому музеї фауни та флори Малого Полісся та показали результати своєї роботи у лісовому господарстві. Тут значну увагу приділяють вирощуванню декоративного посадкового матеріалу.

   Поїздка для юних лісівників була цікавою, повчальною, корисною.

 

                                                                                                                                            Олена Матус, директор ЦТКУМ м. Нетішина



« повернутися

Вхід для адміністратора